06.09.2024
06.09.2024

Рэцэпт карыснага яблычнага пірага амаль без цеста

logo
Рэцэпты
0
Памер шрыфта:
  • A
  • A
  • A

Разнастайнасць відаў яблычных пірагоў уражвае сваёй колькасцю. Напэўна, няма ніводнай гаспадыні, якая б не мела ў сваёй кулінарнай скарбонцы хоць адзін рэцэпт яблычнай выпечкі. Тым больш, такія дэсерты з’яўляюцца карыснымі для здароўя чалавека.

Частае ўжыванне печаных яблыкаў (нават у складзе пірага) спрыяе даўгалеццю і амаладжэнню чалавечага арганізма. Навукоўцы адзначаюць, што ў складзе яблык змяшчаецца рэчыва кверцэцін, якое амалоджвае арганізм і паляпшае працэс цыркулявання крыві, перашкаджае развіццю хваробы Альцгеймера і абараняе клеткі ад ракавых захворванняў. У плодзе змяшчаецца калій, гэты мінерал важны для здароўя чалавека і яго нервовай сістэмы. Пры недахопе калія значна парушаецца нармальны абмен вадкасцяў у арганізме чалавека.

Блогер і гаспадыня харчэўні ў Тураве Алена Браніславаўна прапануе свой смачны і карысны рэцэпт яблычнай выпечкі амаль без цеста.

Яблычны пірог па-беларуску

Інгрэдыенты для пірага

Інгрэдыенты

  • Яблыкі — 1 кг
  • Яйкі — 3 шт
  • Цукар — 50 гр
  • Малако — 150 гр
  • Мука — 120 гр
  • Масла вяршковае растопленае — 50 гр
  • Разрыхляльнік — 1 г л
  • Сок ½ лімона, ваніль

Спосаб прыгатавання

Яблыкі ачысціць ад лупіны, выразаць сярэдзіну, парэзаць на тонкія кавалачкі.

Яйкі узбіць з цукрам да пявелічэння масы у тры разы. Дадаць малако і ўсе добра змяшаць. 

Паступова дадаць, па замесе, муку (прасеяць з разрыхляльнікам) і яшчэ раз замясіць цеста, дадаючы растопленае вяршковае масла, сок лімона, ваніль.

Дадаць астатнія інгрэдыенты

Пакласці ў цеста парэзаныя яблыкі і акуратна перамяшаць рукой, каб яблычныя кавалачкі заставаліся цэлымі.

Форму для выпякання (выкарыстоўваю вогнетрывалую, дыяметрам 20 см) змазаць маслам і перакласці цеста.

яблычны пірог

Пірог змазаць яечным жаўтком.

Пірог з яблыкамі выпякаць у духоўцы пры 170 °C прыкладна адну гадзіну.

Гатовы яблычны пірог астудзіць. Можна падаваць з марожаным.

Смачна есці!

Чытайце яшчэ нашы карысныя рэцэпты:

Запечаныя яблыкі з тварагом, гарбузом і мёдам. Пакрокавы рэцэпт

Тварожны штолен-штрудзель з яблыкамі. Гатуем прысмакі на Раство

Выпечка з яблыкамі. Карысныя рэцэпты для святочных дзён

Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by

0

Блогер і гаспадыня харчэўні ў старажытным Тураве. Чалавек, які ведае ўсё пра беларускую кухню і нават больш.