Лазання — адна з папулярных страў італьянскай кухні, якая здольная з першага кавалачка заваяваць сімпатыю любога жыхара нашай планеты.
Сучасная лазання — гэта некалькі пластоў высушанага, а пасля зваранага або запечанага пшанічнага цеста, перамежаваныя разнастайнымі начыннямі — ад мяснога фаршу да агародніннага ці грыбнога рагу. Страва пасыпаецца цёртым сырам і запякаецца ў духоўцы
Адразу варта адзначыць, што нягледзячы на шматкампанентнасць, пакрокавы рэцэпт прыгатавання лазанні даволі просты.
Яе можна прыгатаваць самастойна ў хатніх ўмовах, замяніўшы цеста на звычайны лаваш.
Лазання з тонкага лаваша з фаршам — выдатная альтэрнатыва класічнай, да падрыхтоўкі якой многія проста не ведаюць як падступіцца, таму што яна здаецца занадта складанай. Даступныя інгрэдыенты лёгка знайсці ў любой краме. Атрымліваецца смачная, сытная і арыгінальная страва. Прапануем пакрокавы рэцэпт.
Інгрэдыенты для лазанні
Для начыння
- рэпчатая цыбуліна — 1 шт
- морква — 2-3 шт
- раслінны алей — 2 ст л
- мясны фарш — 500 г
- тонкі лаваш — 2 вялікіх ліста
- цёрты сыр — 100 г
- таматная паста — па гусце
- соль, молаты чорны перац — па гусце
Для соуса бешамель
- сметанковы алей — 50 г
- мука — 1 ст л з горкай
- малако — 200 мл
Спосаб прыгатавання
Прыгатуйце начынне для лазанні з фаршам.
У патэльні добра нагрэйце раслінны алей. Выкладзеце ў яе мясны фарш, дадайце соль, перац, заправы па гусце, і, разбіваючы лапатачкай камячкі, пячыце ў пачатку на моцным агні. Затым на сярэднім да змены колеру. Хвілін 5-7. Прыбярыце фарш пакуль у талерку.
Рэпчатую цыбуліну ачысціце і дробна парэжце. Моркву вымыйце, абсушыце і натрыце на буйнай ці сярэдняй тарцы. На патэльню з маслам асобна кладзем лук і абсмажваем з двух бакоў.
Пасля дадаем моркву і праз пару хвілін таматную пасту, тушым у ёй гародніну.
Дзякуючы пасце і заправам густ фаршу будзе больш насычаны (можна дадаць зеляніну). Пасаліце, папярчыце па гусце і, перыядычна памешваючы лапаткай, пячыце ўсё разам да паўгатовасці (каля 7 хвілін).
Злучаем фарш і гародніну.
Гатуем для лазанні соус бешамель.
У коўшыку або рондалі падпаліце сметанковы алей і ўсыпце муку. Памешваючы, пячыце да залацістага колеру.
Тонкім струменьчыкам, працягваючы памешваць, уліце гарачае малако. Варыце да загусцення на слабым агні. Кансістэнцыя будзе вадкаватая і гэта нармальна, бо потым лісты лаваша ўсё лішняе ўбяруць у сябе.
Лісты лаваша разрэжце на некалькі частак па памеры формы для запякання.
На дно ёмістасці наліце трохі падліўкі бешамель. Паладзіце лаваш. Затым размяркуеце зверху трохі фаршу і падліўкі.
Накрыйце наступным лістом і паўтарайце далей па аналогіі.
Верх лазанні з фаршам заліце пакінутым соусам бешамель і пасыпце цёртым сырам. У аўтара атрымалася 4 пласта лаваша і 3 пласта з начыннем.
Духоўку нагрэйце да 180°C. Запякайце лажанню 30-35 хвілін правяраючы гатоўнасць, час можа вар'іраваць у залежнасці ад духоўкі. Верх лазанні павінен стаць залацістым, а сыр падрумяніцца.
Не спяшаецеся падаваць лазанню з тонкага лаваша з фаршам на стол адразу з духоўкі.
Хай страва пастаіць хвілін пяць-дзесяць: тады дзяліць яе на порцыі будзе значна лягчэй. Смачна есці!
Таксама гатуйце з намі іншыя рэцэпты:
Катлеты «пад футрам». Прыгожы і карысны рэцэпт
Ежа для прыгожай фігуры. Катлеты з аўсянкай у духоўцы
Песцім сям’ю хатняй бульбай фры і бургерамі. Рэцэпты карыснага фаст-фуду
Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by