21.09.2023
21.09.2023

Пясочны пірог з тварагом і грушамі. Пакрокавы рэцэпт

logo
Рэцэпты
0
Памер шрыфта:
  • A
  • A
  • A

Пірог з тварагом і грушамі смачны, лёгкі і просты. Гатуецца без замешвання цеста, чымсьці падобны на тварожнік па-хатняму. Груша і топінг з журавін надаюць дэсерту лёгкую кіслінку. Гатуецца ён з пясочнай крошкі, у ім шмат сакавітага начыння.

Можна рабіць пірог без грушы, яблыкаў і топінгу. Можна проста зрабіць яго з тварагом, спрасціць сабе задачу. А можна выкарыстоўваць замарожаныя ягады: маліну, дурніцы, парэчкі …  Гэты рэцэпт не пакіне вас абыякавымі, асабліва калі вы аматар выпечкі з пясочнага цеста.

Тварог

Інгрэдыенты для пясочнай крошкі

  • Масла сметанковае — 140 гр. (можна выкарыстоўваць маргарын)
  • Цукар — 80 гр.
  • Пшанічная мука — 260 гр.
  • Разрыхляльнік — 1 ч. л.
  • Соль — 1 ч. л.
  • Алей сланечнікавы

Інгрэдыенты для начыння

  • Тварог — 360-400 гр.
  • Цукар — 70 гр.
  • Ванілін — 1 ч.л. (або ванільны цукар)
  • Яйкі — 2 шт.
  • Грушы — 2-3 шт. (або яблыкі)
  • Журавінавы топінг (або варэнне) — па смаку

Спосаб прыгатавання

Сметанковае масла замарожанае (або маргарын) хутка надзярыце на буйнай тарцы, каб яно не паспела моцна сагрэцца ад рук.

Сметанковае масла

 

Муку прасейце. Дадайце да масла ўсе сухія інгрэдыенты: цукар, соль, разрыхляльнік.

Мука

Вазьміце відэлец ці лыжку і змешвайце цеста, пераціраючы яго, пакуль яно не стане аднастайным і пясочным, арыентуйцеся на кансістэнцыю як на фота. Яна павінна быць дастаткова рассыпістай. Не палохайцеся, што цеста занадта пясочнае, галоўнае не перабраць з мукой. Пасля ставім яго ў халадзільнік астуджацца.

Мука

 

Пачынаем гатаваць начынне.

Тварог можна выкарыстоўваць любой тлустасці. Чым вышэй тлустасць, тым далікатней будзе начынне.

Тварог

Дадаем да тварагу: цукар, ванілін і пераціраем відэльцам.

Тварог з цукрам

Затым дадаем 2 яйка і змешваем да аднастайнай кансістэнцыі.

Яблыкі і грушы

Атрымліваецца кансістэнцыя сярэдней густаты.

Бярэм шкляную форму (можна любую), дно і бакі змазваем раслінным алеем.

Выкладваем палову астуджанай пясочнай крошкі. Прыціскаем яе рукамі, раўнамерна размяркоўваючы па дне формы, адначасова фарміруем борцікі па краях. Пясочная дробка добра лепіцца.

Пясочная дробка

На пясочную аснову выкладваем тварожнае начынне, разраўноўваем акуратна лыжкай.

Тварожная крошка

Пакрываем зверху журавінавым топінгам.

Журавінны топінг

Чысцім ад лупіны пару груш і яблыкаў. Тонка наразаем на кавалкі.

Грушы

Размяркоўваем зверху тонкім пластом грушы і яблыкі.

Грушы і яблыкі

Зверху пасыпаем пакінутай дробкай, каб яна раўнамерна і цалкам пакрыла тварожнае начынне. Акуратна разраўнуйце паверхню пірага.

Пірог

Выпякайце пірог у загадзя разагрэтай да 180С духоўцы каля 40 хвілін да румянай скарынкі.

Пірог з пясочнай дробкі

Пірог атрымліваецца прапітаным і сакавіітым.

Смачна есці!

https://bel.24health.by/samy-smachny-slivavy-pirog-pakrokavy-recept/

 

Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by

0

Я нарадзілася і жыву ў горадзе Мінску. З дзяцінства цягнулася да творчасці і прафесію выбрала незвычайную. У 2016 годзе скончыла біялагічны факультэт БДУ, 6 гадоў кар'ернага шляху звязала з лабараторнай дыягностыкай. Вывучала прынцыпы працы медыцынскага абсталявання і навучала лекараў і лабарантаў працаваць на ім. Пастаянна пісала і стварала кароткія кіраўніцтвы, памяткі, алгарытмы, аптымізуючы працу супрацоўнікаў для спецыялістаў ва ўстановах аховы здароўя. Цяпер я блогер, SMM-спецыяліст, вучу іншых людзей, як весці сацыяльныя сеткі. У мяне ёсць свой тэлеграм-канал з рэцэптамі і тэлеграм-канал па развіццю сацыяльных сетак.
Глядзіце таксама