30.08.2024
30.08.2024

Смачны і карысны сняданак. Топ-5 ідэй прыгатавання

logo
Рэцэпты
0
Памер шрыфта:
  • A
  • A
  • A

Карысны і пажыўны сняданак забяспечвае наш арганізм энергіяй так, каб яе хапіла не проста да наступнага прыёму ежы, а яшчэ і зарадзіла нас на ўвесь дзень. Добры сняданак дапаможа больш прадуктыўна працаваць на працягу дня і браць на сябе крыху больш нагрузкі, чым звычайна.

Паўнавартасны сняданак насыціць арганізм патрэбнымі рэчывамі, а галоўнае зможа зарадзіць нас энэргіяй і дапаможа прачнуцца.

Блогер Святлана Карніцкая прапануе 5 варыянтаў сняданкаў, якія зробяць ваш рацыён смачным, разнастайным і сытным.

да зместу

Рэцэпты сняданку

Ёгурт + чыа + ягады

Ёгурт, чыа

Інгрэдыенты

  • Ёгурт — 200 мл. або 200 гр.
  • Чыа — 2 ст.л.
  • Ягады па смаку — буякі, маліна, можна парэзаць яблык

Прыгатаванне

Кладзём дзве лыжкі чыа ў кубак, дадаем ёгурт, добра змешваем і ставім у халадзільнік на пару гадзін альбо на ноч.

Дадаем ягады адразу ці перад ужываннем. Атрымліваецца смачна і карысна.

Чыа

Дарэчы,  насенне чыа спрыяе павышэнню цягавітасці і энергетычнага балансу арганізма, паляпшэнню працы сардэчна-сасудзістай сістэмы дзякуючы амега-3 тлустым кіслотам, стабілізацыі ўзроўню цукру ў крыві за кошт высокага ўтрымання клятчаткі.

да зместу

Яечня з вяндлінай

Яечня з вяндлінай

Інгрэдыенты (на дзве персоны)

  • Яйкі — 3 шт.
  • Памідор — 1 шт.
  • Перац — 1 шт.
  • Цыбуля невялікая — 1 шт.
  • Палерма ці вяндліна — па смаку
  • Хлеб
  • Тварожны сыр
  • Памідоры чэры
  • Чырвоная фасоля (кансерваваная)

Прыгатаванне

Цыбулю рэжам саломкай, абсмажваем у сланечнікавым алеі, затым дадаем перац парэзаны саломкай, таксама абсмажваем. Дадаем кавалачкамі памідор.

Затым зверху разбіваем яйкі і падсмажваем іх на сярэднім агні. У гэты час робім бутэрброд з тварожным сырам і памідорам.

Яечня

Выкладваем прыгатаваную страву на талеркі, дадаем вяндліну, чырвоную фасолю і атрымліваем асалоду ад стравы.

Сняданак з яек забяспечвае арганізм неабходнай колькасцю бялку і амінакіслот на цэлы дзень. Пры гэтым страва яечня добра засвойваецца і насычае арганізм, а яшчэ, яйкі багатыя холінам — рэчывам, звязаным з функцыямі памяці і навучання.

да зместу

Аўсяная каша з ягадамі

Аўсяная каша з ягадамі

Інгрэдыенты

  • Аўсяныя камякі
  • Малако
  • Цукар, соль, сметанковае масла
  • Буякі, маліна

Прыгатаванне

Варым аўсяную кашу на невялікім агні, пасля таго як закіпела малако ці вада, у залежнасці  ад таго, на чым вы варыце кашу, дадаем цукар, соль, у канцы сметанковы алей.

Мыем ягады.

Просты і сытны сняданак гатовы.

Аўсяныя камякі складаюцца з мноства харчовых валокнаў, якія вельмі карысныя людзям, у якіх ёсць праблемы са страваваннем.  Дадзены прадукт паляпшае перыстальтыку кішачніка, а таксама памяншае ўзровень халестэрыну ў крыві.

Для тых, хто мае праблемы з лішняй вагай, аўсянка з'яўляецца незаменным харчовым складнікам, бо зніжае апетыт, і не дае хутка ўсмоктвацца вугляводам у кішачніку. У ёй утрымліваецца вялікая колькасць мікраэлементаў жалеза, цынку, магнію, вітамінаў групы «P» і «B», якія станоўча ўплываюць на здароўе.

да зместу

Бутэрброды з тварожным сырам і вяленымі таматамі

Інгрэдыенты

  • Багет альбо чыабата
  • Тварожны сыр сметанковы
  • Вяленыя таматы

Прыгатаванне

Наразаем багет. Змазваем лустачкі тварожным сырам, наразаем кавалачкамі вяленыя таматы. Можна зверху дадаць сок лімона. Атрымліваецца смачна, сытна і хутка.

Вяленыя таматы карысна ўжываць для ўмацавання імунітэту. Клятчатка ў іх складзе паляпшае страваванне, змяншае ўзровень цукру і халестэрыну ў крыві. За кошт утрымання сератаніну — «гармону шчасця» — вяленыя таматы дапамагаюць справіцца з дрэнным настроем і дэпрэсіяй.

Тонкія бліны альбо традыцыйная страва беларускай кухні. Рэцэпт наліснікаў з тварагом

да зместу

Аладкі з ягадамі

Аладкі з ягадамі

Інгрэдыенты

  • Кефір — 250 мл.
  • Мука — 240 гр.
  • Яйкі — 1 шт.
  • Цукар — 2 ст.л.
  • Сода — 0,5 ч.л.
  • Раслінны алей — 3 ст.л.
  • Ягады, садавіна — дурніцы альбо слівы
  • Смятана

Прыгатаванне

Узбіць яйкі, цукар, соль.

У мікрахвалеўцы злёгку падагрэйце кефір (да першага «булька») і дадайце яго ў цеста.

Дробнымі порцыямі дадаем у цеста муку і ўмешваем венцам у адным кірунку. Цеста павінна ляніва спаўзаць. Прасейце соду. Хутка ўмяшайце яе ў цеста. Адразу ж пачнуць з'яўляцца бурбалкі. Больш цеста не змешвайце.

Дайце яму пастаяць 10-15 хвілін, і затым смажце аладкі на патэльні.

Дадаем ягады, садавіну, смятану, варэнне па смаку.

Атрымліваем асалоду і зараджаецца на дзень.

Такія аладкі надаюць сытасць чалавеку на ўвесь дзень, такі прадукт харчавання не аказвае негатыўнага ўздзеяння на арганізм пры ўмераным спажыванні.

Чытайце яшчэ нашы смачныя рэцэпты:

Два варыянты запечаных сэндвічаў. Пакрокавы рэцэпт

Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by

0

Я нарадзілася і жыву ў горадзе Мінску. З дзяцінства цягнулася да творчасці і прафесію выбрала незвычайную. У 2016 годзе скончыла біялагічны факультэт БДУ, 6 гадоў кар'ернага шляху звязала з лабараторнай дыягностыкай. Вывучала прынцыпы працы медыцынскага абсталявання і навучала лекараў і лабарантаў працаваць на ім. Пастаянна пісала і стварала кароткія кіраўніцтвы, памяткі, алгарытмы, аптымізуючы працу супрацоўнікаў для спецыялістаў ва ўстановах аховы здароўя. Цяпер я блогер, SMM-спецыяліст, вучу іншых людзей, як весці сацыяльныя сеткі. У мяне ёсць свой тэлеграм-канал з рэцэптамі і тэлеграм-канал па развіццю сацыяльных сетак.