12.05.2023
12.05.2023

Тонкія бліны альбо традыцыйная страва беларускай кухні. Рэцэпт наліснікаў з тварагом

logo
Рэцэпты
0
Памер шрыфта:
  • A
  • A
  • A

Наліснікі — страва беларускай кухні. Нягледзячы на тое, што ў шматлікіх кулінарных крыніцах яна прадстаўлена як «бліны з начыннем», паміж наліснікамі і блінамі ёсць некалькі істотных адрозненняў.

Наліснікі ў нашых продкаў заўсёды асацыяваліся з аграрным календаром. Часта іх падавалі на святы, гатавалі іх не толькі з пшанічнай мукі, такі спосаб з’явіўся значна пазней. Спачатку бліны былі грубыя, іх гатавалі з грачанай або жытняй мукі, з пшанічнай мукі бліны былі тоўстыя і падобныя да хлеба.

Тонкія бліны, у якія можна было заварочваць начыненне з’явіліся толькі ў ХІХ стагоддзі пад заходнім уплывам і сталі традыцыйнай стравай для беларусаў. Прычынай з’яўлення наліснікаў сталі печкі-пліты «англічанкі» з больш-менш стабільным жарам, якія тады пачалі з’яўляцца ў гаспадарцы. Гэта дало магчымасць смажыць хутчэй і прасцей. Тонкі і эластычны блін стаў добрай абалонкай для пэўнага начынення.

Сапраўднымі наліснікамі лічацца бліны з творагам, прыпечаныя ў печы.

Наліснікі

Блогер і гаспадыня харчэўні ў старажытным Тураве Алена Браніславаўна прапануе нам свой рэцэпт наліснікаў з тварагом.

Інгрэдыенты

Інгрэдыенты для наліснікаў

Для бліноў

  • Мука — 300 гр
  • Малако — 800 мл
  • Цукар — 2 ст л
  • Яйкі — 5 шт
  • Соль — 0,5 г л
  • Крухмал — 1 ст л
  • Алей — 2-3 ст л

Для начыння

  • Тварог любой тлустасці — 500 гр
  • Яйкі — 1 шт
  • Цукар (па смаку)
  • Можна дадаць рызынкі, ваніль, цэдру апельсіна

Спосаб прыгатавання

Яйкі разбіць у міску і добра размяшаць да аднароднасці.

Дадаць соль, цукар, крухмал. Добра размяшаць.

Рэцэпт наліснікаў

Уліць палову малака. Дадаць усю муку і добра перамяшаць, каб не было камякоў.

Уліць астатняе малако. Добра размяшаць. Павінна атрымацца рэдкае аднароднае цеста. Дадаць алей. Пакінуць цеста на стале на 15-20 хвілін.

Патэльню добра прагрэць, для першага блінца ўліць алей на патэльню. Выпякаць да румянай скарынкі з абедзьвух бакоў.

Атрымаецца прыкладна 15 наліснікаў, тоненькіх і эластычных.

Наліснікі

Для начынкі тварог змяшаць з цукрам і яйкам.

На кожны блінец выкласці па лыжцы тварага, скласці наліснік канвертам.

Тварог

Смачна есці!

https://bel.24health.by/nesalodkiya-nachynki-dlya-blinou-lepshyya-recepty/

Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by

0

Блогер і гаспадыня харчэўні ў старажытным Тураве. Чалавек, які ведае ўсё пра беларускую кухню і нават больш.