08.12.2023
08.12.2023

Торт «Мурашыная горка» і цукеркі з арэхамі. Пакрокавы рэцэпт

logo
Рэцэпты
0
Памер шрыфта:
  • A
  • A
  • A

«Мурашыная горка» — неверагодна смачны торт з дзяцінства для аматараў варанай згушчонкі. Дэсерт гатуецца даволі проста і хутка, калі не ўлічваць час замарозкі цеста, і яго прыгатавання ў духоўцы.

Спатрэбіцца ўсяго толькі зрабіць пясочнае цеста, астудзіць і нацерці яго на буйнай тарцы, а пасля спячы. Затым варта прыгатаваць крэм са згушчонкі і масла. І апошні этап — злучыць паламаныя кавалачкі выпечанага цеста і крэм, надаючы гэтай масе форму мурашынай горкі.

А для цукерак спатрэбіцца блэндар і здробненыя арэхі.

Інгрэдыенты для торта

Інгрэдыенты для цеста

  • Пшанічная мука — 4 шклянкі (прыкладна 800 гр.)
  • Яйкі — 2 шт.
  • Маргарын — 200 гр.
  • Малако — 100 мл. (палова шклянкі)
  • Соль — 1/4 ч.л.
  • Сода — 1 ч.л.

 Інгрэдыенты для крэму

  • Варанае згушчанае малако — 380 гр.
  • Масла сметанковае — 50 гр.
  • Арэхі — грэцкія, фундук (па смаку) — 100 гр.

Спосаб прыгатавання

 Узбіваем яйкі.

Узбіваем яйкі

Дадаем да іх малако і соду, гашаную воцатам.

Малако і сода

Змешваем. Растопліваем у мікрахвалеўцы маргарын, але не так, каб ён быў вадкім. Маргарын павінен стаць мяккім, як на фота. Змешваем блэндарам.

Маргарын

Дадаем па шклянцы мукі, змешваем лыжкай цеста.

Мука для цеста

Цеста атрымаецца мяккім, паветраным.

Мырашыная горка

Далей яго замешваем рукамі, каб атрымалася аднародным.

Цеста для торта

Дзелім цеста на дзве часткі, кладзем у пакеты, а пасля ў маразільную камеру на паўтары гадзіны.

Цеста для торта

Хуткасць замарожвання залежыць ад таго, колькі вы дадаеце маргарыну ў цеста. Трэба глядзець, каб яно было застылае, тады будзе зручна дзерці на тарцы.

Запечанае цеста

Дастаём замарожанае цеста з маразільнай камеры, і надзіраем на тарцы на бляху. Бляху змазваць нічым не трэба.

Цеста лепш запякаць пры тэмпературы 180 градусаў да залацістага колеру, змешваючы лапаткай кожныя 5-7 хвілін. Гатоўнасць можна вызначыць па колеры цеста. Звычайна, працэс запякання займае прыкладна 25-30 хвілін.

Крэм

У гэты час можна прыгатаваць крэм для торта і цукерак.

Для прыгатавання крэму выкарыстоўваем слоік варанай згушчонкі і сметанковае масла пакаёвай тэмпературы.

Вараная згушчонка

Узбіваем блэндарам да аднастайнасці крэм. Выкладаем цеста ў форму з крэмам, змешваем.

Частку цеста пакідаем для цукерак.

Частку цеста пакідаем для цукерак

А сам торт утрамбоўваем у любую ёмістасць, талерку, формачкі. Можна зрабіць дэсерт у выглядзе горкі, можна ў выглядзе любога іншага прадмета, няма межаў для вашай фантазіі.

Ставім торт у халадзільнік на пару гадзін, ці проста ў халоднае месца.

Гатуем цукеркі

Блэндарам трэба здрабніць сумесь з цеста і крэму, для больш аднастайнай масы дадаем здробненыя арэхі.

ЦЦукеркі

Далей круцім шарыкі, выкладваем на талерку і адпраўляем у маразілку на гадзіну-две.

Шарыкі для цукерак

Смачныя цукеркі гатовыя, для дадатковага смаку можна абкачаць іх у какосавай стружцы!

Цукеркі

Смачна есці!

Карысныя цукеркі і казінакі для прыгожай фігуры. Топ-3 незвычайных рэцэпта

Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by

0

Я нарадзілася і жыву ў горадзе Мінску. З дзяцінства цягнулася да творчасці і прафесію выбрала незвычайную. У 2016 годзе скончыла біялагічны факультэт БДУ, 6 гадоў кар'ернага шляху звязала з лабараторнай дыягностыкай. Вывучала прынцыпы працы медыцынскага абсталявання і навучала лекараў і лабарантаў працаваць на ім. Пастаянна пісала і стварала кароткія кіраўніцтвы, памяткі, алгарытмы, аптымізуючы працу супрацоўнікаў для спецыялістаў ва ўстановах аховы здароўя. Цяпер я блогер, SMM-спецыяліст, вучу іншых людзей, як весці сацыяльныя сеткі. У мяне ёсць свой тэлеграм-канал з рэцэптамі і тэлеграм-канал па развіццю сацыяльных сетак.
Глядзіце таксама