12.04.2024
12.04.2024

Як прыгатаваць лянівыя калдуны? Пакрокавы рэцэпт

logo
Рэцэпты
0
Памер шрыфта:
  • A
  • A
  • A

Беларускія калдуны з бульбай і фаршам, абсмажаныя на патэльні і запечаныя да румянай скарыначкі ў духоўцы — страва для сапраўдных гаспадынь: але не кожная з нас захоча загубіць на кухні каля дзвюх гадзін, каб папесціць сябе і сваіх блізкіх духмянай ежай. 

Таму многія з нас аддаюць перавагу прасцейшым закускам. Давайце пазнаёмімся з лёгкім варыянтам знаёмай стравы – лянівымі калдунамі. Гэтыя плоскія катлеткі сумяшчаюць адразу дзве важныя якасці: па-першае, гатуюцца яны хутка, дазваляючы зэканоміць час на адпачынак і іншыя карысныя справы; па-другое - могуць пахваліцца бездакорным смакам, які можа супернічаць з класікай беларускай кухні. А сакрэт прыгатавання  стравы просты. Розніца складаецца толькі ў тым, што мясны фарш не заварочваецца ў бульбу, а змешваецца з ёй. Давайце эксперыментаваць!

Рэцэпт лянівых калдуноў прапануе блогер і гаспадыня харчэўні ў Тураве Алена Браніславаўна.

Інгрэдыенты

Інгрэдыенты:

  • Сырая бульба
  • Любы фарш у прапорцыі 1/1
  • Соль
  • Спецыі
  • Яйка
  • Цыбуля
  • Часнок

Спосаб прыгатавання

Бульбу перабраць і надзерцці разам з цыбуляй на буйнай тарцы. Калі ваша бульба вадзяная , можна крышку яе адціснуць.

Дадаць спецыі і часнок.

Узбіць яйка.

Яйка

Дадаць фарш, пасаліць і добра ўсё змяшаць.

 

Сфарміраваць невялікія катлеткі.

Абсмажыць на алеі з абодвух бакоў да румянай скарынкі.

Выкласці ў форму, накрыць фольгай і запякаць пры 200 градусах 20-30 хвілін.

Падаваць лепш са смятанай.

Смачна есці!

Як прыгатаваць дранік-рулет з фаршам? Пакрокавы рэцэпт

Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by

0

Блогер і гаспадыня харчэўні ў старажытным Тураве. Чалавек, які ведае ўсё пра беларускую кухню і нават больш.