Кабачкі, запечаныя з памідорамі, маянэзам і сырам — гэта вельмі далікатнае і летняе спалучэнне. Лустачкі кабачкоў атрымліваюцца смачнымі і сакавітымі. Замест маянэза можна выкарыстоўваць смятану ці грэцкі ёгурт.
Практычна на 95% кабачкі складаюцца з вады, пры гэтым яны досыць сытныя, а гэта значыць, што гэтая гародніна выдатна падыходзіць для нізкавугляводных рацыёнаў, а таксама іх можна есці пры дыябеце II тыпу.
Інгрэдыенты
- Кабачкі — 500 гр. (1-2 штукі)
- Памідоры — 350 гр. (2-3 штукі)
- Сыр цвёрды — 100 гр.
- Маянэз — 100 гр.
- Часнок — 3-5 зубчыкаў па смаку
- Соль — па смаку
- Перац чорны молаты — па смаку
Спосаб прыгатавання
Падрыхтуйце неабходныя інгрэдыенты. Уключыце духоўку для папярэдняга разагравання да 200 градусаў.
Кабачок вымыйце, абрэжце краі, і пачысціце калі неабходна. Парэжце кабачок кружочкамі, не вельмі тоўста, вельмі тонка таксама не трэба.
Памідоры мыем, выразаем месца прымацавання пладаножкі. Наразаем памідор тонка.
Цвёрды сыр трэба надзерці на буйнай тарцы.
Бляху змазваем сланечнікавым алеем. Затым выкладваем наш кабачок.
Перчым і солім па смаку.
Затым раскладваем лустачкі памідораў на кожны слайс кабачка. Пад канец аўтар разрэзала на дробныя кавалачкі памідоры і накрывала ім кабачок.
Часнок чысцім і і прапускаем праз ціскалку, альбо дробна рэжам дробна. І размяркоўваем на памідоры.
Добра змазваем кабачкі зверху маянэзам.
І размяркоўваем зверху цёрты сыр.
Ставім у духоўку на 200 градусаў на 25-30 хвілін, глядзім па гатоўнасці, калі кабачок будзе мяккі, можна даставаць.
Кладзём на талерку, і адразу ж атрымліваем асалоду ад смаку.
Смачна есці!
Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by