Суп з бульбянымі клёцкамі не асабліва распаўсюджаная і папулярная страва, і гэта не гледзячы на тое, што бульба — гэта гародніна нумар адзін у нашай краіне. Так ужо склалася, што клёцкі прынята гатаваць са звычайнага цеста, у склад якога ўваходзяць толькі мука, яйка і соль.
Падчас гатавання бульбяных клёцак варта памятаць аб адным правіле: ні ў якім разе не трэба цалкам астуджваць бульбу перад злучэннем яе з іншымі інгрэдыентамі.
Усім вядома, што бульба выкарыстоўваецца ў гатаванні большасці колькасці першых страў. Гэта, калі так можна выказацца, незаменны інгрэдыент. Менавіта па гэтым паказчыку бульбяныя клёцкі можна дадаваць у самыя розныя супы — мясныя, рыбныя ці з агародніны.
Наш пастаянны аўтар — блогер і гаспадыня харчэўні ў старажытным Тураве Алена Браніславаўна прапануе свой смачны рэцэпт малочнага супу з бульбянымі клёцкамі.
Інгрэдыенты
- Бульба
- Малако
- Соль
- Масла сметанковае
Спосаб прыгатавання
Бульбу абабраць і надзерці на дробнай тарцы.
Адціснуць праз тканіну амаль да сухога стану.
Бульбяны сок зліць, крухмал дадаць да адціснутай бульбы.
Пасаліць і сфарміраваць клёцкі велічынёй з грэцкі арэх.
Ваду подсаліць па смаку, давесці да кіпення, укінуць клёцкі, пасля таго, як яны усплывуць, варыць на маленькім агні 7-10 хвілін.
Зліць ваду, але не цалкам: абавязкова пакіньце 1/3 частку. Дадайце малако, давядзіце да кіпення.
Абавязкова пакладзіце ў міску кавалачак масла.
Смачна есці!
https://bel.24health.by/dlya-amatarau-pershyx-strau-top-7-supou-belaruskaj-nacyyanalnaj-kuxni/
Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by