22.03.2024
22.03.2024

Нарыхтоўка бярозавага соку. Пакрокавы рэцэпт

logo
Рэцэпты
0
Памер шрыфта:
  • A
  • A
  • A

Бярозавы сок — пажыўны і духмяны напой, вядомы кожнаму з дзіцячых гадоў. Гэты каштоўны прадукт з'яўляецца прыродным энергетыкам, які не толькі выкарыстоўваецца як напой, але з’яўляецца дапаможнікам у медыцыне, і ў касметалогіі.

Кожная гаспадыня мае свае сакрэты нарыхтовак, але не ўсе ведаюць як правільна кансервіраваць драўняны сок бярозы. Класічныя рэцэпты нарыхтоўкі бярозавага соку дазволяць без лішніх клопатаў захаваць напой да самай зімы, а аўтарскія варыянты прыгатавання — парадаваць сябе і навакольных непаўторным смакам. Максімальная колькасць вітамінаў і мінералаў захоўваецца ў нарыхтоўках, якія не падвяргаюцца кіпячэнню. Акрамя гэтага бярозавы сок лічыцца нізкакаларыйным напоем, а ўзровень калорый гэтага прадукта можна самастойна кантраляваць пры даданні цукру.

Пакрокавы рэцэпт нарыхтоўкі бярозавага соку прапануе блогер і гаспадыня харчэўні ў Тураве Алена Браніславаўна.

Інгрэдыенты

  • Сок бярозавы
  • Цукар
  • Лімонная кіслата
  • Галінкі смародзіны

Спосаб прыгатавання

Галінкі смародзіны трэба парэзаць так, каб яны памяшчаліся ў слоік. Абдайце іх крутым кіпенем і пакіньце так на 10 хвілін.

 

Слоікі трэба добра памыць, не стэрылізаваць, пакласці ў кожны слоік па галінцы.

Слоік

Накрыўкі пракіпяціць.

Накрыўкі

Сок працадзіць і давесці да кіпення.  На 3 літры соку дадаць 1 чайную лыжку без горкі лімоннай кіслаты і 100 гр. цукру.

Гарачы сок разліць па слоіках, закатаць.

Слоікі перавярнуць, пакінуць да поўнага астывання.

Каму неабходна піць бярозавы сок? Карысць прадукта + 5 рэцэптаў кансервацыі

Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by

0

Блогер і гаспадыня харчэўні ў старажытным Тураве. Чалавек, які ведае ўсё пра беларускую кухню і нават больш.