Рулет з арэхавым начыннем — гэта адна з класічных страў, якая мае даўнія карані ў кулінарыі. Гэты пластовы кандытарскі выраб, які складаецца з тонкага цеста, звычайна пластовага або пясочнага, і духмянага начыння з здробненымі арэхамі.
Традыцыйна, рулеты з арэхавым начыннем гатуюцца з выкарыстаннем розных відаў арэхаў, такіх як грэцкія арэхі, міндаль, фундук або лясныя арэхі. Яны звычайна здрабняюцца ці перамолваюцца, змешваюцца з цукрам і спецыямі, а затым раўнамерна размяркоўваюцца па тонкім пласце цеста. Пасля гэтага ўсё скручваецца ў рулет і выпякаецца ў духоўцы да залацістай скарыначкі.
Рулет з арэхавым начыннем з'яўляецца выдатным дэсертам для святочнага стала. Ён мае насычаны арэхавы смак, спалучаецца з рознымі напоямі, такімі як гарбата ці кава, і можа быць упрыгожаны па жаданні цукровай пудрай ці глазурай.
Пакрокавы рэцэпт такога рулета прапануе блогер, гаспадыня харчэўні ў Тураве Алена Браніславаўна.
Інгрэдыенты для цеста
- Мука — прыблізна 500 гр.
- Малако — 250 гр.
- Мёд — 80 гр.
- Масла вяршковае — 80 гр.
- Жаўток — 2 шт.
- Дрожджы свежыя — 20 гр. ( сухія — 7 гр.)
- Соль — дробка
- Ванільны цукар па смаку
Інгрэдыенты для начыння
- Грэцкія арэхі — 400 гр.
- Малако — 200 гр.
- Цукар — 200 гр.
- Масла сметанковае — 50 гр.
- Какава — 1 ст.л.
- Карыца — 0,5 ч.л.
- Ванільны цукар — 0,5 ч.л
- Бялок – 2 шт.
Спосаб прыгатавання
Змяшаць разам цёплае малако, вадкі мёд, растопленае масла, жаўткі і дрожджы.
Усё добра размяшаць і дадаць муку.
Пакуль цеста падыходзіць прыгатуем начынку.
Грэцкія арэхі прапусціце праз мясасечку.
Дадайце ў арэхаваю масу карыцу, какаву, ванільны цукар. Усё добра змяшайце.
На пліце прагрэйце разам малако, масла і цукар, да поўнага растварэння цукру. Гарачую сумесь улейце ў арэхаваю масу і добра перамяшайце.
Астудзіце начынне.
Бялкі трэба ўзбіць да стойкіх пікаў, акуратна змяшайце іх з начыннем.
Падышоўшае цеста трэба абмяць, раздзяліць на две часткі і раскатаць кожную частку ў пласт памерам 50 на 40 см., таўшчынёй прыкладна 2 мм.
Злёгку змажце кожны пласт растопленым маслам, пачакайце пакуль яно застыне і змажце начыннем, з аднаго боку не даходзячы да краю —4-5 см..
Скруціце рулет, складзіце яго ў выглядзе лацінскай літары S.
Формы памерам — 13 на 25 см. трэба засцяліць пергаментам, перакласці ў іх рулеты. Паставіць на расстойку на 50-60 хвілін.
Змажце рулеты яйкам. Выпякайце пры 180 градусах адну гадзіну.
Смачна есці!
Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by