30.05.2024
30.05.2024

Вітамінная салата з пекінскай капустай і вяндлінай. Пакрокавы рэцэпт

logo
Навiны
0
Памер шрыфта:
  • A
  • A
  • A

Сёння будзем гатаваць лёгкую салату з пекінскай капусты, з памідорамі, вяндлінай і сырам. За кошт вяндліны салата атрымліваецца сытнай, памідоры робяць яе сакавітай, цёрты сыр прыўносіць сметанковую нотку, а часнок надае пікантнасць. Нотку лета ў салаце нагадвае зялёны лук.

Рэцэпт падрыхтавала блогер Святлана Карніцкая.

Інгрэдыенты

  • Капуста пекінская — 200 гр.
  • Вяндліна (можна выкарыстоўваць варарную каўбасу) — 160 гр.
  • Памідор — 120 гр.
  • Сыр цвёрды — 80 гр.
  • Маянэз — 80 гр.
  • Часнок — 2 зубчыкі
  • Зялёная цыбуля — па смаку
  • Кунжут або заправа з кунжутам для салаты — 2 ч.л.
  • Соль — па смаку
  • Папрыка, перац чорны — па смаку

Спосаб прыгатавання

Падрыхтуйце неабходныя інгрэдыенты.

Пекінскую капусту тонка нашаткуйце, трохі не даразаючы да аснавання.

Перакладзіце капусту ў міску, усыпце соль па смаку. Злёгку памніце капусту рукамі, каб яна стала крыху мякчэй.

Вяндліну (можна выкарыстоўваць вэнджанае філе, варанае філе, вараную каўбасу) нарэжце тонкай саломкай. І дадайце ў талерку да капусты.

Памідор нарэжце квадрацікамі ці лустачкамі, як вам хочацца.

Цвёрды сыр натрыце на буйнай тарцы. І дадайце ў нашу талерку з інгрэдыентамі.

Дробна рэжам зялёную цыбулю (па смаку) і дадаем у салату.

Дадаем маянэз, папрыку, кунжут, альбо заправу для салаты з кунжутам, соль.

Часнок чысцім і і прапускаем праз ціскалку, альбо нажом рэжам дробна.

Дадаем часнок у салату. Змешваем.

Можна выкарыстоўваць спецыяльныя формы, каб ўпрыгоджыць салату.

Смачна есці!

Салата з фасоляй і сухарыкамі. Пакрокавы рэцэпт

Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by

0

Я нарадзілася і жыву ў горадзе Мінску. З дзяцінства цягнулася да творчасці і прафесію выбрала незвычайную. У 2016 годзе скончыла біялагічны факультэт БДУ, 6 гадоў кар'ернага шляху звязала з лабараторнай дыягностыкай. Вывучала прынцыпы працы медыцынскага абсталявання і навучала лекараў і лабарантаў працаваць на ім. Пастаянна пісала і стварала кароткія кіраўніцтвы, памяткі, алгарытмы, аптымізуючы працу супрацоўнікаў для спецыялістаў ва ўстановах аховы здароўя. Цяпер я блогер, SMM-спецыяліст, вучу іншых людзей, як весці сацыяльныя сеткі. У мяне ёсць свой тэлеграм-канал з рэцэптамі і тэлеграм-канал па развіццю сацыяльных сетак.