29.12.2023
29.12.2023

Святочны бісквітны торт з вішняй. Пакрокавы рэцэпт

logo
Рэцэпты
0
Памер шрыфта:
  • A
  • A
  • A

Гэта вельмі просты ў прыгатаванні торт, які можна спячы нават для святочнага стала. Начынне можна мяняць у залежнасці ад вашых пераваг.  

Цікава, што ў дадзеным рэцэпце не трэба  выкарыстоўваць разрыхляльнік і соду. Толькі муку, яйкі, цукар і невялікую дробку солі. Менавіта такія інгрэдыенты партрэбны для класічнага пышнага бісквіту, які атрымаецца ў кожнай гаспадыні, калі прытрымлівацца ўсіх рэкамендацый.

Інгрэдыенты для цеста

Для бісквіту дыяметрам 18-19 см.

  • Яйкі — 5 шт.
  • Мука — 150 гр. (1 шклянка ёмістасцю 250 мл.)
  • Цукар — 150 гр.
  • Соль — 1 дробка

Інгрэдыенты для крэму

  • Смятана 25% — 200 гр.
  • Цукар — 2-3 ст. лыжкі
  • Вішня без костачак — 200-300 гр. (па смаку)
  • Для вішні пару лыжак каньяку (па жаданні)

Бісквіт

Спосаб прыгатавання

Для бісквіту з 5 яек выдатна падыдзе форма дыяметрам 18-19 см. Калі ў вас форма больш, можаце ўзяць больш яек і павялічыць колькасць мукі і цукру ў такой прапорцыі: на кожнае буйнае яйка — 30 гр. цукру і 30 гр. мукі. Калі яйкі дробныя, можаце паменшыць колькасць цукру і мукі да 25 гр. на адно яйка.

Яйкі падзяліце на бялкі і жаўткі. Да бялкоў дадайце дробку солі і ўзбівайце да з'яўлення пены. Пачынайце з нізкіх абаротаў міксера і паступова павялічвайце іх.

Ёмістасць і венцы абавязкова павінны быць чыстымі і абястлушчанымі, у бялок не павінен патрапіць жаўток, нават кропля жаўтка ці тлушчу не дасць бялкам добра ўзбіцца.

Калі з'явіцца пена, паступова ўвядзіце цукар, увесь час узбіваючы бялкі.

Узбіваць 10-15 хвілін, да моцных пікаў.

Крэм

Бялковая маса павінна вельмі добра трымаць форму. Калі перавярнуць ёмістасць са ўзбітымі бялкамі ўверх дном, яны павінны застацца на сваім месцы.

Бялкі

У гэты час уключыце разагравацца духоўку да 160 градусаў.

Па адным увядзіце жаўткі ў сумесь, працягваючы ўзбіваць бялковую масу. Увесь працэс зойме 2-3 хвіліны.

У атрыманую масу трэба прасеяць муку ў 3-4 падыходы, акуратна ўмешваючы яе лапаткай рухамі знізу і ўверх.

Абавязкова змешвайце лапаткай, бо, калі скарыстацца міксерам на этапе ўвядзення мукі, маса моцна асядзе і бісквіт не будзе такім пышным. Занадта доўга мяшаць не трэба. Чым менш змешваць масу, тым пышней будзе бісквіт. Змешвайце да таго моманту, калі ўся мука ўмяшаецца ў цеста.

Сумесь

Цеста перакласці ў форму, аўтар выкарыстоўвала сіліконавую. Дно формы можна заслаць пергаментам. Сценкі не трэба нічым змазваць і высцілаць. Лічыцца, што бісквітнае цеста пры выпечцы «чапляецца» за борцікі формы і лепш паднімаецца, а калі іх змазаць алеем або пакрыць пергаментам, цеста будзе проста саслізгваць.

Форма для выпечкі

Тры разы пастукаць формай аб стол, і павярнуць форму па крузе 3 разы, каб не было пустэч. Так узровень цеста па цэнтры будзе крыху ніжэй, а бліжэй да сцен — вышэй, і бісквіт будзе паднімацца больш раўнамерна.

Ставім форму ў разагрэтую духоўку, выпякаем пры 160 градусах 40-50 хвілін. Першыя 40 хвілін духоўку не трэба адчыняць зусім, інакш бісквіт можа апасці.

Гатоўнасць правярайце драўлянай шпажкай ці проста націсніце на бісквіт — ён павінен злёгку пружыніць. Гатоваму бісквіту даць астыць у форме хвілін 15.

Бісквіт

Перавярніце бісквіт. Ніжняя яго паверхня стане ідэальным верхам для торта.

Бісквіт цалкам астудзіце на рашотцы, каб знізу была цыркуляцыя паветра і ён не стаў мокрым. Тым часам гатуем крэм і вішню.

Бісквіт для торта

Калі бісквіт астыне,  трэба разрэзаць яго на дзве часткі.

Вішню без костачак кладзем у рондаль, дадаем пару лыжак цукру і трохі каньяку, варым пасля кіпення хвілін 5, вішня пусціць сок, якім будзем насычаць каржы.

Вішнёвы сок

Узбіваем смятану і пару лыжак цукру міксерам на працягу 5 -10 хвілін, каб смятана павялічылася ў аб'ёме і стала густой. Наш крэм гатовы.

Паліваем зверху частку бісквіту вішняй, не шкадуйце, каб прапітаць бісквіт цалкам.

Каржы Далей пакрываем смятанным крэмам і вішняй.

Смятанны крэм

Накрываем каржом і паўтараем слаі: сок вішні на корж, крэм са смятаны і вішня.

Пўтараем слаі

Ставім у халадзільнік мінімум на 3-4 гадзіны, а лепш на ўсю ноч.

Торт з вішняй

Раніцай атрымліваем асалоду. Смачна есці!

Торт «Мурашыная горка» і цукеркі з арэхамі. Пакрокавы рэцэпт

Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by

0

Я нарадзілася і жыву ў горадзе Мінску. З дзяцінства цягнулася да творчасці і прафесію выбрала незвычайную. У 2016 годзе скончыла біялагічны факультэт БДУ, 6 гадоў кар'ернага шляху звязала з лабараторнай дыягностыкай. Вывучала прынцыпы працы медыцынскага абсталявання і навучала лекараў і лабарантаў працаваць на ім. Пастаянна пісала і стварала кароткія кіраўніцтвы, памяткі, алгарытмы, аптымізуючы працу супрацоўнікаў для спецыялістаў ва ўстановах аховы здароўя. Цяпер я блогер, SMM-спецыяліст, вучу іншых людзей, як весці сацыяльныя сеткі. У мяне ёсць свой тэлеграм-канал з рэцэптамі і тэлеграм-канал па развіццю сацыяльных сетак.