23.06.2024
23.06.2024

Ягадны пірог. Пакрокавы рэцэпт

logo
Рэцэпты
0
Памер шрыфта:
  • A
  • A
  • A

Пірог з ягадамі — гэта сапраўдная асалода смакам! Страва атрымліваецца настолькі духмянай і прыгожай на выгляд, што яе нават шкада разразаць.

Пажадана выкарыстоўваць свежыя ягады. Цукар дадавайце на свой смак — калі ягады кіславатыя, тады цукру ўсыпайце крыху больш. Памятайце, што для формы большага дыяметру норму інгрэдыентаў неабходна павялічваць!

Пакрокавы рэцэпт ягаднага пірага прапануе блогер і гаспадыня харчэўні ў Тураве Алена Браніславаўна.

Як прыгатаваць пірог на смятане з ягадамі?

Інгрэдыенты

Інгрэдыенты

Для цеста

  • мука — 200 гр
  • масла вяршковае — 100 гр.
  • смятана любой тлустасці — 100 гр.
  • цукар — 50гр.
  • дробка солі

Для начынкі

  • 400-500 гр. любых сезонных ягад
  • 100 гр. цукра
  • 30 гр. крухмалу

Спосаб прыгатавання

Масла павінна быць вельмі халодным. Пераціраем яго з мукой.

Дадаем соль, цукар, смятану.

Замешваем эластычнае цеста, але не доўга, нам не патрэбна развіваць клейкавіну. Пакідаем цеста у халадзільніку на 20-30 хвілін . Можна замясіць цеста з вечара і пакінуць у холадзе, а выпякаць раніцай.

Халоднае цеста кладзем на пергамент, пасыпаны мукой, на якім будзем  выпякаць, раскатваем у кружок наўшчынёй 0,5 см.

Для начынкі ягады перабраць, памыць. Крухмал злучыць з цукрам і добра перамяшаць.

На пласт цеста высыпаць сумесь цукру і крухмалу, не даходзяцы да краёў 4-5 см..

Ягады

Выкладваем на гэту сумесь ягады раўнамерным слоем.

Фарміруем пірог, загінаючы свабодны край цеста ды так, каб сярэдзіна была адкрытай.

Выпяксем пірог 30 хвілін пры 180 градусах.

Ягадны пірог

Смачна есці!

Пірог

📌 Гатуйце самі - гатуйце з намі!

Бісквітны кекс з разынкамі і ягадамі

Тарталетка з крэмам і свежымі ягадамі

Тварожная запяканка з ягадамі ў духоўцы

Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by

0

Блогер і гаспадыня харчэўні ў старажытным Тураве. Чалавек, які ведае ўсё пра беларускую кухню і нават больш.
Глядзіце таксама