06.05.2023
06.05.2023

Закуска для прыемнага вечара. Гатуем запечаны камамбер з багетам, памідорам і размарынам

logo
Рэцэпты
0
Памер шрыфта:
  • A
  • A
  • A

Смачная арыгінальная закуска для прыемнага вечара з сябрамі або ў коле сям'і. Камамбер — гатунак мяккага сыру, які вырабляецца з каровінага малака. Мае далікатны, крыху грыбны смак. Звонку камамбер пакрыты скарыначкай, панад якой расце белая цвіль.

Лічыцца, што першы камамбер быў выраблены ў 1791 годзе нармандскай сялянкай Мары Арэль. Паводле легенды, Мары Арэль падчас Вялікай французскай рэвалюцыі выратавала ад смерці манаха, што хаваўся ад пераследу, які ў падзяку адкрыў ёй вядомы толькі яму сакрэт гэтага сыра.

Закускі на святочны стол

Інгрэдыенты для камамбера

Інгрэдыенты

  • Камамбер — 1 штука або 250 г.
  • Багет — 1 штука
  • Размарын — 4 г.
  • Памідор — 1 штука (у ідэале выкарыстоўваць чэры)
  • Раслінны алей (або аліўкавы) — 6 ст. л.
  • Часнок — 4- 6 зубчыкаў

Спосаб прыгатавання

Прыгатуйце ўсе неабходныя інгрэдыенты для падрыхтоўкі камамбера з багетам у духоўцы.

Закуска з сырам камамбер

Чысцім 4-6 зубчыкаў часнаку, наразаем на слайсы.

Наразаем часнок на слайсы

У міску дадаем 6 ст.л. расліннага ці аліўкавага алею, дадаем сухі размарын і парэзаны часнок. Размешваем. Даем пастаяць на працягу 5-7 хвілін, каб настаялася сумесь.

Сумесь 2

Камамбер акуратна дастаем з пакавання і разразаем, не даходзячы нажом да дна на квадрацікі (да паловы таўшчыні).

Багет рэжам на кавалачкі

Багет рэжам на кавалкі.

Як зрабіць смачны камамбер

У форму для запякання кладзем пергаментную паперу, альбо проста форму змазваем маслам са спецыямі.

Камаберт 3

Выкладаем на сярэдзіну сыр. Аўтар рабіла на пергаменце і змазвала яго часткай сумесі з часнаком і размарынам,

Раскладваем багет

Раскладваем багет вакол сыра.

Памідоры

Памідор рэжам на кавалачкі, калі чэры, то на часткі, і выкладваем паміж сырам і багетам.

Смачны камамбер

Змазваем зверху багет і сыр алеем з размарынам і часнаком. Устаўляем ў разрэзы частку часнаку з сумесі (або можна проста пару зубчыкаў часнаку парэзаць на буйныя кавалачкі).

Тосты з сырам камамбер і чэры

Ставім форму з нашай стравай у разагрэтую духоўку. Запякаем на працягу 20-25 хвілін пры тэмпературы 180 градусаў, каб багет не высах.

Тосты з сырам камамбер

Дастаньце з духоўкі і пачакайце хвілін 7-10, падавайце адразу да стала страву цёплай. Водар з духоўкі ад размарына і часнаку надзвычайны.

Як есці? Бераце лустачку багета і захопліваеце ім сыр і памідор.

Смачна класці пабольш сыра на багет і памідор разам.

Тосты з сырам камамбер

Гэтая страва не пакіне нікога абыякавым. Нават, калі вы не аматар сырных вырабаў, будзеце ў захапленні.

Смачна есці!

https://bel.24health.by/syrnyj-etiket-ili-kak-pravilno-podat-syr/

Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by

0

Я нарадзілася і жыву ў горадзе Мінску. З дзяцінства цягнулася да творчасці і прафесію выбрала незвычайную. У 2016 годзе скончыла біялагічны факультэт БДУ, 6 гадоў кар'ернага шляху звязала з лабараторнай дыягностыкай. Вывучала прынцыпы працы медыцынскага абсталявання і навучала лекараў і лабарантаў працаваць на ім. Пастаянна пісала і стварала кароткія кіраўніцтвы, памяткі, алгарытмы, аптымізуючы працу супрацоўнікаў для спецыялістаў ва ўстановах аховы здароўя. Цяпер я блогер, SMM-спецыяліст, вучу іншых людзей, як весці сацыяльныя сеткі. У мяне ёсць свой тэлеграм-канал з рэцэптамі і тэлеграм-канал па развіццю сацыяльных сетак.