10.01.2024
10.01.2024

Вераніка Цубікава: "Зіму чакаю з самага дзяцінства"

logo
Асобы i лёсы
0
Памер шрыфта:
  • A
  • A
  • A

Папулярная беларуская спявачка Вераніка Цубікава ў гэтыя святочныя дні дала нашаму інтэрнэт-парталу "Слушна" эксклюзіўнае інтэрв’ю. Яна расказала, якія навагоднія традыцыі існуюць у іх сям’і, раскрыла некалькі сакрэтаў прыгажосці, прызналася, якое хобі ёй па душы і ўзгадала самы незвычайны падарунак. А яшчэ артыстка падзялілася рэцэптам каляднага штолена. Пра ўсё гэта і не толькі чытайце далей у нашым матэрыяле.

Вераніка Цубікава ў чаканні Новага году

"Самае доўгачаканае свята"

Першы месяц зімы для вакалісткі – асаблівы. Шмат гадоў таму ў снежні адбыўся яе дэбют. А яшчэ гэтай чароўнай парой яна адзначае свой дзень нараджэння. Вераніка пачынае рыхтавацца да галоўных зімовых свят восенню. Любіць традыцыю збірацца за агульным сямейным сталом і рабіць адно аднаму падарункі.

– І сапраўды мой першы выхад на сцэну быў на Прэзідэнцкай ёлцы, мне было шэсць гадоў. Усё, што памятаю, – яркае святло сафітаў і аксамітныя шторы Палаца Рэспублікі. На сцэне была інсталяцыя льду. І ўсё гэта падавалася святочным, па-сапраўднаму навагоднім. І той адрэналін, які адчула тады, мне здаецца, са мной да гэтай пары. Ну і, вядома, вельмі люблю Новы год! Гэта самае любімае свята. А яшчэ за тыдзень да Новага года ў мяне дзень народзінаў. І гэтыя два святы заўсёды адзначаю.

Снежня чакаю з самага дзяцінства. Пачынаючы з пачатку восені, купляю падарункі, думаю пра тое, як буду святкаваць дзень народзінаў. У нас традыцыя – заўсёды збірацца з сям’ёй. Усё стандартна, як ва ўсіх. Абменьваемся падарункамі. Гатуем аліўе, запякаем мяса, усё робім нашай жаночай часткай сям’і – бабуля, матуля і я.

Размаўляем, абмяркоўваем навіны, творчыя моманты, потым сядаем за стол, глядзім “Блакітны агеньчык” і я абавязкова загадваю жаданне. Вядома, гэта самае маё доўгачаканае свята да цяперашняга часу. А на Каляды мы таксама збіраемся ўсёй сям’ёй, толькі большым складам. Адкрылі для сябе рэцэпт каляднага штолена з тварагу. Выпякаем яго напярэдадні. Часам удаецца сабрацца раней, перад першай зоркай, каб крыху пагаварыць, пазагадаваць жаданні, пакласці пад падушку запіскі з марамі.

Вераніка Цубікава каля навагодняй ёлкі

"Жыву актыўна"

Зіма – цудоўная пара для душэўных заняткаў. Аднак у Веранікі на свае любімыя хобі не так шмат часу. У гэтым вінаватыя не толькі навагоднія выступленні артысткі: яе графік шчыльны заўсёды. Усё распісана літаральна па хвілінах, пачынаючы яшчэ са школы. Дарэчы, у тыя гады, як расказвае сама гераіня, яна чым толькі не займалася! А цяпер прыходзіцца працаваць на два гарады – Мінск і Масква. Таму застацца дома, каб адпачыць, – для яе самае лепшае, што можна жадаць. У той жа час актыўнае жыццё падабаецца спявачцы і часам прыхільнікі могуць сустрэць яе ў топавых лакацыях сталіцы.

 – Мой дзень пачынаецца па будзільніку. Я не маю магчымасці прасынацца, калі захочацца. Гэта вельмі рэдка адбываецца. Першае, што раблю, выпіваю шклянку цёплай вады. Дзень завяршаецца вельмі позна, бывае, раніцай. Не заўсёды дома, і ўдаецца адпачыць, затое, жыву актыўна. У гэтым ёсць свая рамантыка, асабліва, калі ты малады.

Памятаю, калі была школьніцай, максімальна старалася ўдзельнічаць ва ўсім. Пакуль не ўсвядоміла, што можна крыху выдыхнуць і перагледзець свой графік. А тады часта прыходзілася сядзець за партай у бігудзях, бо пасля ўрокаў пачынаўся які-небудзь канцэрт. Мне трэба было даехаць да месца, прыцягнуць свае касцюмы і толькі хвілін пятнаццаць заставалася, каб крыху разагрэць голас і зрабіць прычоску. Было і насычана, і весела. Часам гэта здавалася складана, а цяпер разумею, што я абсалютна кайфавала ад гэта працэсу нон-стопу. Нават не магу ўсвядоміць, што стала менш напруджана. І не магу расслабіцца, да гэтага руху прывыкла.

Вераніка Цубікава на выступае з аркестрам

Цяпер часта працую на два гарады – у Мінску і Маскве. З роднай сталіцай звязана маё творчае станаўленне. А ў Маскве я вучылася ў інстытуце на вакальным аддзяленні. Перыядычна там прымаю ўдзел у шматлікіх праектах, канцэртах. Там – і калегі, і сябры. Стараюся выкарыстоўваць любыя магчымасці, каб пабыць з роднымі, абмяняцца навінамі, энергіяй, адпачыць і душой, і целам.

Заўсёды ўцешна выкраіць адзін выходны і хоць крыху пабыць з сям’ёй. Так, як дома, нідзе больш не адпачываецца. Дома я лепш за ўсё сплю. Тут мае родныя, мой сабака. У Мінску ж свая атмасфера – тут такая колькасць цікавых месцаў. Здаецца, была паўсюль у горадзе. І заўсёды стараюся наведваць новыя. Сачу за сталічным жыццём, каб быць у курсе. Гэта выставы, прэм’еры, сняданкі – звычайнае жыццё жыхаркі горада Мінска.

Што датычыцца хобі, то ўлічваючы, што мая прафесія творчая, цяпер практычна не застаецца часу на гэта. Раней шмат чым займалася – вышывала і пляла з бісеру… Перыядычна хочацца ўсё гэта паўтарыць і адвесці душу, але часу не хапае. Калі ён ёсць, хочацца пясядзець у цішыні, а не займацца скрупулёзнай працай. Такое хобі патрабуе засяроджанасці.

Увогуле, люблю пачытаць. Гэта самы асноўны занятак у вольны час, і, вядома, вядзенне сацсетак. Напісанне пастоў, стварэнне вобразаў, прома да выхаду новых песень, кліпаў. Усё гэта раблю сама – у мяне няма ніякай каманды, за мяне гэта ніхто не робіць. Цяпер можна сказаць, што гэта маё хобі.

Вераніка Цубікава спявае

Цудоўны падарунак

Падарункі любяць усе, а здзіўляць атрымліваецца ў адзінкаў. Вераніка памятае дагэтуль адзін прэзент, якім удалося яе расчуліць. Не менш цудоўныя падарункі яна стараецца рабіць і для сваіх прыхільнікаў.

– Навагоднія падарункі, якімі абменьваюся, звычайна стандартныя. Адзін памятаю вельмі добра. Мне падарылі маленькага чорнага труса. Гэта быў падарунак ад майго сябра, з якім доўга стасавалася. Я вельмі хацела сабе гэту пушыстую, маленькую жывёлу, і была ў шоку, калі яго прынеслі. Памятаю свае пачуцці: мяккі, пухнаты, як цацачны. І для мяне, як дзіцяці, сюрпрыз быў проста ваў! Гэта да цяперашняга самы арыгінальны жывы падарунак. Ён не скончыўся назаўтра, як цукеркі, і не завяў, як кветкі. Трус пражыў доўгіх шчаслівых дзесяць гадоў, яго ведалі нават аднакласнікі. Такое вось сяброўства ў нас здарылася пад Новы год.

Што датычыцца падарункаў для маіх прыхільнікаў, то я рыхтую святочную праграму. Пэўнай навагодняй прэм’ернай песні не будзе, але хто ведае, можа чым і парадую. Адзінае, скажу, што мы ўбачымся на “Песні года Беларусі”. Калі падводзіць вынікі 2023 года, мне здаецца, гэта цудоўны падарунак і для мяне, як для артысткі, і для гледачоў.

Вераніка Цубікава на радыё

"Стараюся весці здаровы лад жыцця"

Мала хто ведае, што Вераніка скончыла Беларускі дзяржаўны ўніверсітэт па спецыяльнасці “Біяхімія лекавых сродкаў”. Таму не дзіўна, што атрыманыя веды дапамагаюць трымаць сябе ў форме і весці здаровы лад жыцця, нягледзячы на складаны творчы графік. Правільнае харчаванне, фізічная нагрузка, масаж, догляд за ўсім целам, а самае галоўнае – настрой – дае свае станоўчыя плады, упэўнена артыстка.

– Нічога звышнатуральнага не раблю. Стараюся весці здаровы лад жыцця, наколькі гэта магчыма з маім збітым графікам дня і ночы. Раніцу пачынаю шклянкай вады. Раблю самамасаж. Заўсёды змываю наноч макіяж (пакуль у мяне на гэта хапае сілы волі) (смяецца).  Стараюся максімальна рабіць усё правільна: харчавацца, рабіць фізічную нагрузку. Летам бываюць вольных пару дзянёчкаў – люблю пракаціцца на ровары, пахадзіць па лесе, пабыць сам-насам. Гэта пакуль што нядрэнныя рытуалы прыгажосці. Але, думаю, далей прыдзецца дадаваць ужо больш дысцыплінаваны падыход, каб захоўваць сябе ў тонусе.

Вераніка Цубікава перад святам

Харчавацца не заўсёды паспяваю суперзбалансавана. Дарэчы, у мяне ёсць хобі – чытаць літаратуру па біяхіміі, цыталогіі, пра вітаміны, мінералы, мікраэлементы. Цікавіць, як усё ўладкавана. Стараюся даведацца больш карыснай інфармацыі і прытрымлівацца яе. Вось харчавацца збалансавана не заўсёды атрымліваецца. Харчуюся даволі проста: мала ем салодкага і імкнуся падтрымліваць гэта. За дзень стараюся што-небудзь карыснае з’есці.

Штодзённа спортам не займаюся, аднак харэаграфічныя моманты ў рэпетыцыйнай зале прысутнічаюць. Нямалую фізічную нагрузку дае сцэна. Асабліва калі на абцасах падчас сольнага выступлення. Паўтары гадзіны танцаў у жаркіх касцюмах – гэта таксама нядрэнны фітнес. Аднак сябе не мучу. У прынцыпе стараюся прытрымлівацца пазіцыі: калі табе хочацца штосьці зрабіць – зрабі, а калі ў цябе не хапае на гэта натхнення і энергіі, то лепш адпачыць, і гэта будзе больш карысна.

Калядны штолен з тварагу ад Веранікі Цубікавай

Калядны штолен з тварагу

  • Мука – 2 3/4 шклянкі (440 г)
  • Сметанковае масла – (120 г)
  • Жаўткі – 6 шт.
  • Малако – 1/2 шклянкі
  • Цукар карычневы – 3 ст. л.
  • Дрожджы сухія – 7 г
  • Цэдра 1/2 лімона
  • Ваніль – палова стручка
  • Цукар – 1 ч. л.
  • Соль – 1 ч. л.
  • Тварог 12% тлустасці (320 г)

Для начынкі:

  • Сумесь любых арэхаў (міндаль, фундук, кедравыя, грэцкія, макадамія, кешью) – 2 шклянкі
  • Сумесь цукатаў з цытрусавых – вялікая жменя
  • Цёмныя разынкі – вялікая жменя
  • Ром цёмны ці лікёр “Куантра” – 1/2 шклянкі
  • Мука для прысыпкі.

Прыгатаванне:

  1. Падрыхтуйце сухафрукты для каляднага штолена. Пакладзіце разынкі, цукаты і сумесь арэхаў у шкляную міску, заліце ромам і пакіньце на 4–6 гадзін. Потым адкіньце на сіта, абсушыце (вадкасць ад замочвання больш не спатрэбіцца) і абкачайце ў муцэ, каб кавалачкі не зліпаліся.
  2. Для цеста: ў глыбокай місцы малако змяшайце са звычайным цукрам, усыпце дрожджы і 5 ст. л. прасеянай мукі; вымесіце рошчыну да аднароднасці. Накрыйце плёнкай і пакіньце ў цёплым месцы на 20 хвілін.
  3. Лімонавую цэдру для штолена здрабніце. Ванільны стручок разрэжце ўздоўж, выскрабіце насенне і змяшайце з размякчоным маслам.
  4. Дадайце ў рошчыну астатнюю муку, карычневы цукар, ванільнае масла і жаўткі; вымесіце гладкае цеста. Туды ж дадайце масу з тварагу.
  5. Дадайце падрыхтаваную сумесь цукатаў, фруктаў і арэхаў, цэдру і соль. Вымесіце на пасыпанай мукой працоўнай паверхні. Пакладзіце цеста для штолена ў глыбокую міску, накрыйце ручніком і пастаўце ў цёплае месца на 2 гадзіны.
  6. Цеста для штолена раскатайце ў форме авалу. Рубам далоні зрабіце падоўжнае паглыбленне пасярэдзіне авалу і захініце правую палову цеста на левую так, каб яно ледзь заходзіла за сярэдзіну. Выкладзіце цеста для штолена на бляху, высланую пергаментам, накрыйце ручніком і пакіньце ў цёплым месцы на гадзіну. У мяне посуд для выпякання адразу патрэбнай формы і я проста кладу ў яго.
  7. Выпякаем да гатоўнасці.

Смачна есці!

Cпявачка Ангеліна Ярашчук: «Важна памятаць, адкуль твае карані»

Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by

0

Глядзіце таксама