30.06.2023
30.06.2023

Сочні з тварагом як у дзяцінстве. Пакрокавы рэцэпт

logo
Рэцэпты
0
Памер шрыфта:
  • A
  • A
  • A

Пры згадванні слова «сочнік» перад вачыма паўстае булачка з тварагом, якую елі ў дзіцячых садах і школах. У школьнай сталовай заўсёды прадаваліся сочнікі, менавіта таму яны навяваюць успаміны аб дзяцінстве.

Блогер і гаспадыня харчэўні ў Тураве Алена Браніславаўна ведае смачны рэцэпт сочняў, якім падзялілася з намі.

Сочні

Інгрэдыенты

Для цеста:

  • Мука — 450 гр.
  • Смятана — 200 гр.
  • Масла вяршковае — 100 гр.
  • Цукар — 150 гр.
  • Разрыхляльнік — 10 гр.
  • Соль — 0,5 ч. л.
  • Жаўток з 1 яйка

Для начыння:

  • Тварог любой тлутасці — 500 гр.
  • Смятана —50 гр.
  • Цукар па смаку
  • Ванільны цукар

Спосаб прыгатавання

Муку змяшаць з соллю і разрыхляльнікам.

Сочнік 5

Халоднае масла расцерці з мукой у дробную крошку.

Зрабіць ў сумесі мукі і масла паглыбленне, дадаць туды смятану, жаўток і цукар.

Замясіць мяккае цеста.

Цеста

Для начынкі ўмяшаць усе інгрэдыенты. Калі ваш тварог сухаваты, можна прабіць яго блэндарам.

Абавязкова пасыпаць стол мукой, раскатаць цеста таўшчынёй 5-7 мм.

Пры дапамозе любой прылады выразаць ў ім кругі панрэбнай вам велічыні.

Пры дапамозе скалкі надаць кружкам авальную форму.

Авальная форма

Пакласці на адзін бок начынку, не даходзячы да краю 1 см.

Змазаць яйкам, можна упрыгожыць.

Выпякаць 30 хвілін пры 180 градусах.

Смачна есці!

https://bel.24health.by/pirog-z-vishnyaj-ad-blogera-pakrokavy-recept/

Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by

0

Глядзіце таксама