У многіх людзей кулеш асацыюецца з выездам на прыроду, вогнішчам, сяброўскімі вячоркамі на беразе ракі ці ў лесе. Прыгатаваць гэтую духмяную, сытную і наварыстую страву, якая ўяўляе сабой нешта сярэдняе паміж кашай і супам, можна і ў хатніх умовах. Сала зробіць кулеш максімальна апетытным.
Рэцэпт гэтай стравы не ўяўляе складанасці і не патрабуе адмысловых прадуктаў. Як прыгатаваць кулеш правільна і апетытна, расказала блогер, гаспадыня харчэўні ў Тураве Алена Браніславаўна.
Інгрэдыенты
- Сала — 100 гр. ( абавязкова )
- Мяса — 300 гр.
- Пшано — 0,5 кг.
- Морква — адна сярэдняя
- Цыбуля — адна сярэдняя
- Спецыі
- Зеляніна па смаку
Спасаб прыгатавання
Сала парэзаць на дробныя кавалачкі і высмажыць яго да сухіх шкварак.
Мяса таксама парэзаць на кавалачкі сярэдняй велічыні, дастаць з казана сала, укінуць мяса і абсмажыць да румянай скарынкі.
Моркву і цыбулю парэзаць не вельмі дробна.
Злучыць у казане шкваркі, мяса і дадаць да іх моркву з цыбуляй.
Пшано прамыць некалькі разоў і дадаць да зажаркі.
Усе інгрэдыенты перамяшаць і заліць вадой, каб яна пакрывала пшано на 3-4 см.. Накрыць вечам, гатаваць на павольным агні 0,5 гадзіны.
Пасля зноў перамяшаць кашу, дадаць соль, спецыі і зеляніну. Гатаваць яшчэ 5-10 хвілін на агні без вечка.
Смасна есці.
Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by